NIEUWS

Sea & Sea Universal Dome Port 210 Anti Reflex

SEA & SEA heeft een revolutionaire nieuwe “Universal Dome Port 210AR” ontwikkeld. De Dome Port is gemaakt van een nieuw materiaal genaamd PLANEXT®. En wordt geproduceerd door een uiterst nauwkeurige spuit-giet methode die ongekende productprestaties en veelzijdigheid biedt. 

Dome Port gemaakt van PLANEXT® PLANEXT® is amorf bioplastic dat bijdraagt aan meer koolstofneutraliteit. In samenwerking met TEIJIN LIMITED* is SEA & SEA geslaagd in het produceren van dome poorten gemaakt van PLANEXT® die eigenschappen hebben die bij uitstek geschikt zijn voor onderwaterfotografie.
Deze dome bezit de eigenschapen die vergelijkbaar zijn met een glazen dome, echter kost deze bijna de helft als wanneer hij van glas gemaakt zou zijn.

Optische prestaties Vergeleken met conventioneel acrylmateriaal of optisch glas, geeft PLANEXT® een superieure al dan niet betere optische prestaties. (Zie onderstaande tabel.) Door gebruik te maken van een zeer nauwkeurige spuitgiet proces is SEA & SEA erin geslaagd een dome te produceren die dezelfde kromming heeft als een concave meniscuslens*. (*Lens met convexe kromming aan de ene kant en concave kromming aan de andere kant.) De optische vervorming van de 210 AR-dome is net zo klein als die van optische glazen lenzen. Als deze gebruikt wordt met een interne correctielens, kan de beste haalbare beeldkwaliteit voor high-end camera’s worden verkregen. De dome is behandeld met een meervoudige anti reflecterende coating om inwendig reflectie te voorkomen. (zie vergelijking op de foto’s)

Tabel vertalingen: <afbeelding> Brekingsindex
Abbe’s nummer Wederzijdse verspreiding Hoe hoger het getal, hoe minder licht verspreidt zich.
Totaal licht overbrengingsverhouding
HDT (1,8 MPa) Laad doorbuigingstemperatuur
Treksterkte

Charpy slagvastheid – Materiaal stevigheid

Krachtige prestaties De UDP210AR is compatibel met alle groothoekconversielenzen die op het systeem overzicht is geplaats op de website van SEA & SEA.

De UDP 120 AR is gemaakt met een bajonetsluiting voor op de SEA & SEA behuizingen. Deze is gemakkelijk te vervangen met een optionele bajonet die compatibel is met de Nauticam behuizingen. Daardoor is de dome voor gebruiker universeel inzetbaar en veelzijdig in gebruik. Compatibiliteit Compatibel met alle groothoeklenzen op SEA & SEA’s systeem overzicht. Te vinden op de SEA & SEA website. Vervanging van de het dome glas. De UDP 210 AR is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het glas van de dome kan snel en eenvoudig worden vervangen door de gebruiker zelf. Als gevolg van een ongelukkig incident zou het glas ter plaatse vervangen kunnen worden. *PLANEXR® is een Teijin Limited geregistreerde handelsnaam. 

Contact

Sea & Sea Europe
Nijverheidstraat 6G-Rood
3144 CL Maassluis
Nederland
Tel.: +31 (0)10 25 404 55

Sea & Sea

Sea & Sea Europe is de exclusieve importeur van Sea & Sea artikelen voor meerdere landen in Europa. Waaronder: Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en Polen.

nl_NLDutch