NIEUWS

Volledige controle over je belichting voor je onderwaterbeelden met de nieuwe Sea & Sea YS-D3 onderwaterflitser.

 

Je wilt het uiterste halen uit de zeldzame momenten dat je onderwater bent. Je laat niets aan toeval over en probeert zo veel mogelijk vast te leggen met je onderwatercamera. Voor jezelf, je familie, je vrienden, maar eigenlijk ook voor die ene unieke opname. En voor die uitzonderlijke opname heb je de juiste onderwater belichting nodig. En dat is waarom je deze Sea & Sea YS-D3 onderwaterflitser nodig hebt. Hiermee heb je de controle over je onderwaterbelichting volledig in eigen hand.      

Dankzij zeer nauwkeurige elektronica is de YS-D3 onderwaterflitser instaat om in elke situatie optimaal te presteren. De Sea & Sea YS-D3 flitser heeft een richtgetal van maar liefst 33 en standaard een maximale belichtingshoek van 110°. Op deze manier beschik je altijd over een enorme hoeveelheid licht onderwater. De twee stapsoplaadtijd van de flitser geeft je de gelegenheid, om zonder beperkingen, in bijzondere omstandigheden, continue te kunnen flitsen.


Moderne, snel en krachtig.
De ultra moderne elektronica in de YS-D3 is in staat om in extreem korte tijd een lichtflits te produceren met een richtgetal van 33. Met behulp van de uniek nieuw ontwikkelde, zeer nauwkeurige asferische optische triode lens, die over de twee flitsbuizen geplaatst is, wordt het licht gelijkmatig van het midden naar de randen verspreidt. Hierdoor ontstaat een ongekend mooie en strak egale belichting over het gehele opnamegebied. De belichtingshoek van de flitser zonder gebruik te maken van een diffuser is 105° x 80°. Met de meegeleverde standaard diffuser wordt dit vergroot naar 110° x 100°. Wanneer de optionele dome-diffuser (#28116) gebruikt wordt is belichtingshoek ongeveer 170° x 150°.

 

Leg in hoge snelheid alle momenten vast dankzij de superieure technologie om continue te kunnen flitsen.
De YS-D3 maakt gebruik van condensatoren met een grotere capaciteit dan gebruikelijk is in onderwaterflitsers.  Daarnaast is de Sea & Sea YS-D3 uitgerust met een nieuw ontworpen oplaadcircuit. Als gevolg hiervan kan de YS-D3 zonder enige intervaltijd continu flitsen met een richtgetal van 16. En wanneer de flitser gebruikt wordt met een richtgetal van 22, is deze binnen slechts 0,6 seconden telkens opnieuw klaar voor gebruik. De YS-D3 kent een tweestappen oplaadsignaal. Wanneer van de YS-D3 een flitskracht wordt gevraag van boven het richtgetal 22 wordt in twee stappen het oplaadsignaal weergegeven. Nadat de flitser op volvermogen van richtgetal 33 is afgevuurd, zal de flitser zowel zichtbaar als hoorbaar een signaal afgeven om te laten weten dat deze al weer gebruiksklaar is om met een  richtgetal van 22 de volgende opname te kunnen maken. En zodra de condensors voldoende zijn opgeladen om met een richtgetal van 33 te kunnen flitsen, wordt een tweede, ander signaal, afgegeven. Deze technologie biedt de mogelijkheid om opnames te maken met een snelheid die voorheen bijna onmogelijk leken. Zo mis je geen moment!

 

Richtlamp als duiklamp.
De YS-D3 is uitgerust met een handmatig geschakelde richt,-/focuslamp. Hiermee kan je de flitser nauwkeurig uitrichten op het onderwerp. Zo voorkom je vergissingen op momenten dat je het niet kan permitteren. Daarnaast kan de onderwatercamera makkelijker en vaak ook sneller scherpstellen door gebruik te maken van het hulplicht van de flitser. Ook dit draagt bij in een betere controle over je onderwateropnames.

Dankzij de uniek ontworpen aluminium reflector is deze richtlamp zo krachtig dat deze zelfs als duiklamp zou kunnen functioneren. En als je dat teveel vindt dan dim je deze met één druk op de “glow in de dark” knop op de achterzijde van de flitser naar minder vermogen.

Verlichte weergave van de instellingen.
De YS-D3 flitser is uitgevoerd met gekleurde display achtergrondverlichting. Wanneer gefotografeerd wordt in  donkere omstandigheden is het mogelijk om de instellingen, zoals flitsvermogen en mode instelling, bijzonder goed af te lezen. De kleur van de display op de achterkant van de Sea & Sea YS-D3 verandert telkens wanneer de instelling van de modusschakelaar wordt gewijzigd. Blauw (in DS-TTLII-modus), lichtblauw (in slave-TTL-modus), oranje (in handmatige modus met voorflits) en groen (in handmatige modus zonder voorflits)

 

Optisch of elektronisch.
De YS-D3 onderwaterflitser biedt de keuze om gebruikt te worden in combinatie met een onderwatercamera welke de onderwaterflitser optisch via de glasvezelkabel aanstuurt. Of elektronisch via de synchronisatie kabel aangesloten op de onderwaterbehuizing. Vooraan op de onderkant van de onderwaterflitser zit de slave ontvanger om de glasvezelkabel aan te sluiten, welke het signaal doorgeeft vanaf de interne flitser van de fotocamera. Aan de zijkant zit een 2e aansluiting om een 2e glasvezelkabel aan te sluiten om optisch een extra flitser aan te sturen.

De elektronische aansluiting zit onderaan op de achterkant van de flitser. Het is de klassieke Sea & Sea 5pins-S aansluiting, die werkt met de Sea & Sea Syncro kabel #17100 om een enkele flitser aan te sluiten. Of met de Sea & Sea DUAL syncro kabel # 03470 om twee flitser te gelijker tijd aan te sturen.  

Sea & Sea heeft voor de aansturing van de flitser een nieuw ontworpen Manual Flash Trigger en elektronische YS-converter, welke optioneel in de onderwaterbehuizing gemonteerd kunnen worden.   

(* Indien de YS-D3 wordt gebruikt met een camera met ingebouwde flitser in de behuizing, gebruik dan alleen de originele SEA & SEA glasvezelkabels (#50128 Fiber Optic Cable Medium / #50123 Fiber Optic Cable Large / #50135 Fiber Optic Cable Small). Sea & Sea flitsers werken met name in functies als automatische TTL-belichting bij gebruik van niet originele kabels mogelijk niet of niet correct.)

 

Ball Mount
Voor de aansluiting van de flitser op een armsysteem of onderwaterbehuizing, wordt standaard de universele rechte bal verbinding meegeleverd in de verpakking.

Optioneel is de klassieke Sea & Sea YS-aansluiting leverbaar. (Artikel: #12662 YS-Mount & Screw system) Dit geeft een makkelijkere verticale verstelling van de flitser. Of de nieuwe diagonale bal aansluiting in een hoek van 35°, wat het makkelijker maak om de flitser verder naar achteren te zetten, waardoor hij beter geschikt is om te gebruiken in combinatie met een Dome Port. Ook wanneer de flitser elektronisch aangestuurd wordt met behulp van de sync kabel staat er met deze diagonale bal aansluiting minder spanning op de kabel.

 

 

 

Specificaties:

 • Richtgetal (ISO 100/m land): 33. (Bij gebruik van de standaard diffuser: 28)
 • Belichtingshoek: 105° x 80° (zonder diffuser), (Bij gebruik van de standaard diffuser 110° x 100°)
 • Batterijen: 4 x AAA: 6V – Ni-MH: 4.8V
 • Aantal flitsen: Alkaline: 140 – Ni-MH: 220 (*1)
 • Recycle tijd (volledige ontlading): Alkaline: 3,5 sec. – Ni-MH: 1,7 sec. (*2)

(*1)Het aantal flitsen en de recycle-tijd zijn afhankelijk van het batterijmerk, de temperatuur en de gebruiksfrequentie.)

(*2) Het aantal flitsen en de recycle-tijd van Ni-MH-batterijen zijn getest op 2500 MAh-batterijen.)

 • Kleurtemperatuur: 5800 K.
 • Kleurtemperatuur met standaard diffuser: 5500 K.
 • Maximale diepte: 100 meter.
 • Afmetingen (BxHxD): 92 x 111 x 147mm (exclusief bal aansluiting)
 • Gewicht: 610 gram (zonder batterijen) (exclusief bal aansluiting)
 • Drijfvermogen: Circa -20 gram, negatief (incl. batterijen en bal aansluiting)

 

Overige:

 • Belichtingsinstellingen: DS-TTL II, Slave TTL, Handmatige Regelknop lichtvolume (GN): 1 / 1.4 / 2 / 2.8 / 4 / 5.6 / 8/11/16/22/33 (11 stappen)
 • DS-TTL II-functie Slave-functie
 • Automatische uitschakelfunctie na 30min
 • Elektroniche aansluiting voor: Syncro Cable 5-pins syncro cable/N, (#17100) of DUO Syncro Cable (#03470)
 • Optische aansluiting voor: Glasvezelkabel (#50128 Fiber Optic Cable Medium / #50123 Fiber Optic Cable Large / #50135 Fiber Optic Cable Small)
 • Veiligheidsklep
 • LED-Richt,-/focuslamp (instelbaar in 2 stappen)
 • Dubbel audio signaal tijdens het opladen van de flitser als deze klaar is voor gebruik.

Prijs in de winkel: € 849,– incl B.T.W.

Levertijd: Binnenkort weer uit voorraad leverbaar.

 

 

Optionele accessoires voor de YS-D3:

 

Dome diffuser voor YS-D3 (#28116)
De optionele dome diffuser vergroot de belichtingshoek naar 170°×150°.  Deze diffuser is een noodzakelijk accessoire wanneer gefotografeerd wordt met een groothoek of fisheye lens. Of gebruik deze diffuser wanneer zachter licht vereist is. Het richtgetal zal met ongeveer -1,5 EV afnemen als de diffuser op de flitser gemonteerd is.

Middels de bajonet aansluiting kan deze diffuser eenvoudig in een handomdraai op de voorkant van flitser onderwater gemonteerd en verwijderd worden. De diffuser kan worden voorzien van een veiligheidskoord tegen verliezen. 

Prijs in de winkel: € 59,– incl B.T.W.

Levertijd: Binnenkort uit voorraad leverbaar.

 

Snoot voor YS-D3 (#28115)
De Snoot versmalt de belichtingshoek van de YS-D3 voor een nauwkeurige belichting op een specifiek onderwerp. De snoot kan in 2 delen gebruikt worden. De smalste opening is 25mm. Binnen in de snoot is een prisma verwerkt om het focuslicht van de richt,-/focuslamp naar het midden van de snoot te geleiden.

Middels de bajonet aansluiting kan deze Snoot, in plaats van de diffuser, eenvoudig in een handomdraai op de voorkant van flitser onderwater gemonteerd en verwijderd worden. De snoot kan worden voorzien van een veiligheidskoord tegen verliezen. 

Prijs in de winkel: € 89,– incl B.T.W.

Levertijd: Binnenkort uit voorraad leverbaar.

 

 

Flitser prisma voor YS-D3 (#50127)
Stuur de YS-D3 aan middels deze optische geleider. De onderwaterflitser prisma wordt gepositioneerd in de aansluiting van de optische kabel aan de voor/onderzijde van de onderwaterflitser. Dit accessoire is ideaal te gebruiken als de flitser onderwater op een vaste plaats, los van de camera, gebruikt wordt. Hierdoor kunnen originele belichtingen worden toegepast en zijn er meerdere flitsers tegelijk te gebruiken. Een externe flitser met directe aansturing van de camera blijft noodzakelijk bij gebruik. De flits prisma dient nauwkeurig te worden uitgericht om de flitser met behulp van de externe lichtbron te activeren. Oefening is vereist.

Prijs in de winkel: € 59,– incl B.T.W.

Levertijd: Binnenkort uit voorraad leverbaar.

 

 

Diagonale flitser aansluiting voor YS-D3/D2  flitsers (#28117)
Deze bal aansluiting past op alle YS-D3, YS-D2 en de YS-D1 modellen. Door deze 35° bal aansluiting te gebruiken kan de flitser bij close-up opnames in een gunstigere hoek gepositioneerd worden. Tevens kan de flitser beter uitgericht worden bij gebruik van een fisheye dome port. Extra bijkomend voordeel van deze bal aansluiting in combinatie met de elektronische syncro kabel is dat de aansluiting van de kabel op de flitser minder onder spanning komt te staan.

Prijs in de winkel: € 45,– incl B.T.W.

Levertijd: Binnenkort uit voorraad leverbaar.

 

 

Flitser beschermhoes voor YS-D3 (#)
Bescherm je kostbare flitser onderwater tegen krassen en in beperkte maten tegen stoten met behulp van deze neopreen flitser beschermhoes. Zo blijft je flitser langer mooi en voorkom je mogelijk blijvende schade aan je flitser. De neopreenhoes heeft een licht positieve invloed op het drijfvermogen. De Neopreen beschermhoes bedekt niet de voorzijde en achterzijde van de flitser zodat je je flitser onder alle omstandigheden kan blijven gebruiken en bedienen.

Prijs: nog niet bekend

Levertijd: Nog niet bekend

Contact

Sea & Sea Europe
Nijverheidstraat 6G-Rood
3144 CL Maassluis
Nederland
Tel.: +31 (0)10 25 404 55

Sea & Sea

Sea & Sea Europe is de exclusieve importeur van Sea & Sea artikelen voor meerdere landen in Europa. Waaronder: Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en Polen.

nl_NLDutch